Polícia pátra po dvoch nezvestných mužoch z Prešova a okolia

31.07.2012 Prešov

Prešov 31. júla (TASR) – Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po dvoch nezvestných mužoch z Prešova a okolia. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že prvým z nich je 55-ročný Jozef Germuška zo Žubčian, okres Prešov.
„Menovaný je nezvestný od 16. marca, kedy naposledy telefonoval z Českej republiky so svojou dcérou, pričom jej uviedol, že 18. marca príde domov. Doposiaľ sa však domov nevrátil ani sa neozval príbuzným,“ uviedol Džobanik. Nezvestný muž je vysoký 170 centimetrov, štíhlej postavy, má krátke tmavohnedé vlasy, hnedé oči a tmavohnedé dlhšie fúzy. Informácie o oblečení, ktoré mal naposledy na sebe, polícia nemá.
Polícia tiež pátra po Petrovi Kubičkovi z Prešova, ktorý je nezvestný od 27. júla, kedy odišiel z domu na neznáme miesto a od uvedenej doby o sebe svojim príbuzným nepodal žiadnu správu. „Nezvestný 33-ročný muž už v minulosti bol nezvestný a vypátrali ho v Humennom a Bardejove. Trpí duševnou poruchou a ťažko komunikuje,“ vysvetľuje hovorca. Peter Kubičko je 165 centimetrov vysoký, štíhlej postavy, má krátke hnedé vlasy, zelenohnedé oči a chýba mu predný zub. Naposledy mal na sebe oblečené čierne letné nohavice, modrú polokošeľu s čiernymi a bielymi pruhmi a obuté mal zelené sandále na suchý zips.
„Akékoľvek poznatky k nezvestnému Jozefovi Germuškovi môže verejnosť oznámiť osobne na oddelení pátrania Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove, na t.č. 0961 80 3371, prípadne na najbližší útvar PZ alebo na známe t.č. 158,“ dodal Džobanik.
 

Vyberte región